tiistai 16. tammikuuta 2018

Satavuotiaan Suomen 100 lintua

Turkulaisvoimin tehty lintukirja Satavuotiaan Suomen 100 lintua ilmestyi joulukuussa 2017. Opuksessa on nimensä mukaisesti kuvat sadasta eri pesimälintulajista lintulajista ja laajat esittelyt kustakin lajista.

Kirjan takana on harrastajakuvaaja Harri Vuori. Hän on kytännyt kohteitaan pääosin Varsinais-Suomen alueella kuten Kaarinan Littoistenjärvellä ja Rauvolanlahdella sekä Turun Ruissalossa.


Minulle tuli aivan puskista, että naapurini Vuori on näin tasokas valokuvaaja ja kova lintubongari. Kirjan teostakaan en ollut tietoinen. Olen kyllä joskus tavannut hänet kamera kädessä pihamaalla, mutta se ei enteillyt tällaista. Omat luonto- ja etenkin lintukuvani näyttävät kirjan kuvien rinnalla melko vaatimattomilta.

Koska en ymmärrä linnuista paljon mitään, on kirjaa mukava selata sen selkeyden ja informatiivisuuden takia. Painojälkikin on oikein laadukasta ja värit hyvät.

Kyselin Vuorelta millaisella objektiivilla kuvat on otettu. Pitkä putki osin selittänee kuvien laadukkuuden, mutta mies vehkeen takana vähintäänkin toisen puolen. Kuvissa on roppakaupalla näkemystä ja tyylikkyyttä. Tällaisia ei pysty kuka tahansa ottamaan, vaikka omistaisi millainen välineet tahansa.

Satavuotiaan Suomen 100 lintua -kirjaa voi tiedustella tekijältä itseltään havufoto@gmail.com ja/tai facebook.com/havufoto.


Västäräkki ja suokukot (Kuva: Hari Vuori). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti