lauantai 13. tammikuuta 2018

Kuuvannokka 13. tammikuuta

Kuluvan viikon torstaina ja perjantaina Turun seudulla oli hieno talvikeli. Pikku pakkasessa auringon paistaessa huurteinen luonto näytti todella komealta.

Aamuvuorolaisena en päässyt siitä juurikaan nauttimaan, joten katse oli lauantaissa. Jospa vastaava ulkoilukeli odottaisi silloin. Mutta turha pelko, päivä olikin todella harmaa.

Siitä huolimatta suuntana oli Turun Ruissalo ja tarkemmin Kuuva. Mukaan lähti tuttavapariskunta Katja ja Belet. Parin tunnin ulkoilun aikana tuli nähtyä muun muassa kallioon hakattu jatulintarha, purjevene ja käärmeiden talvipesä.

Huomion arvoista oli lumen vähäisyys Kuuvassa. Silmämääräisesti sitä oli enemmän matkan varrella Ruissalon Puistotietä pitkin ajellessa.


Kuuvan parkkipaikan lähistöllä oli meneillään jonkinlainen kaivuutyö. Tiedä sitten mitä putkia maahan upotettiin. Aivan vierestä löytyi pajunkissoja, vaikka nyt eletäänkin tammikuun puoliväliä.


Tuulta ja tuiverrusta uhmaava yksinäinen väkkärämänty Kuuvannokan korkemmalla kohdalla on varmasti yksi Ruissalon kuvatuimmista kohteista. Pakkohan sitä oli käydä kuvaamassa nytkin.

Kauempana Airistolla lipui yksinäinen purjevene. Leuto talvi mahdollistaa tällaisenkin harrastustoiminnan.

Kuuvannokan labyrinttikuvioisesta kalliohakkauksesta kirjoitinkin jo viime huhtikuussa. Samassa blogijutussa oli talvipesästään heräileviä kyitä. http://kaislatuuli.blogspot.fi/2017/04/kuuvan-kalliohakkaus-ja-matelijat.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti