sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Nelli Martinkirkolla

Kävin viime torstaina turkulaisen harrastajamallin Nellin kanssa kuvaamassa Martinkirkon ympäristössä Turussa.

Martinkirkko on Martin kaupunginosassa Aurajoen itäpuolella sijaitseva kirkkorakennus, joka on valmistunut 1933. Siirtymätyyliä klassismista funktionalismiin edustavan kirkon suunnittelivat arkkitehdit Totti Sora ja Gunnar Wahlroos.

Kellon talviaikaan siirron takia valoa on nyt aika nihkeästi työpäivän jälkeen, tätäkin naputellessa on jo 16 aikoihin hämärää. Martinkirkon miljöössä olikin vähän pikainen, noin puolen tunnin fotosessio, jona aikana ehti kuin ehtikin riittävän hyvin ja valoakin oli vielä mukavasti kolmen-neljän välillä.

Kirkkomäellä koettiin myös merkillinen episodi, kun kysyin aivan kohteliaasti eräältä kalliolla jalat ristissä istuneelta naiselta, voisiko hänen pyöräänsä vähän siirtää. Se kun sattui olemaan tiellä kuvatessa. "Saatana, vittu, mitä paskaa, että pyörääkin joutuu vielä siirtelemään, jumalauta!", hän puhkui raivon vallassa tarttuen ajopeliinsä. Ilmeisesti keskeytimme vakavankin meditointituokion.

Nelli on pätevä malli ja lähtee yleensä lyhyelläkin varoitusajalla mukaan. Valitettavasti kaikista ei voi sanoa samaa, saattaa meinaan vaikka enon kaiman koira kuolla sopivasti puoli tuntia ennen sovittua tapaamista ja se muodostaa ylitsepääsemättömän esteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti