lauantai 18. marraskuuta 2017

Kökarissa osa 3 - Havspaviljongen

Kökarin reissun majapaikkana toimi Havspaviljongen, joka on idyllinen mökkikylä meren äärellä. Alueeseen kuuluvat myös vierasvenesatama ja ravintola.

Mökit olivat melko lähekkäin toisiaan kuten usein tuppaavat olemaan. Olimme viikon ensimmäisten vieraiden joukossa, joten esitimme toiveena minkä mökin haluaisimme. Homma menikin vaivatta läpi. Rakennus sijaitsi hyvällä paikalla merinäköalan kera, sopivasti hiukan syrjässä.


Ravintolassa korkean kallion laella tuli käytyä pariin otteeseen. Vastaanottotiski sijaitsi siellä, eikä suinkaan vastoin olettamustani läheisessä elintarvikekioskissa, joka palveli lähinnä sataman porukkaa.

Ravintolan ala carte-listaakin tutkailin, mutten tehnyt ostopäätöstä muuten kuin kuohuvan tuopin suhteen. Ravintola-annoksista ei yleensä jää kuin nälkä, eikä ainakaan minulle vaivainen lihanpala ja muutama lohkoperuna eivät riitä mihinkään. Kioskista sai edullisesti purtavaa ja nestettä tarpeen vaatiessa.

Mökkien lähellä oli neljä vesivessaa ja pari tilavaa suihkuhuonetta, joihin ei tarvinnut kertaakaan jonottaa. Yhtenä päivänä unohdin kännykän vessaan ja huomasin erheeni vasta parin tunnin kuluttua. Joku avulias oli toimittanut puhelimen kioskiin, josta kiitollisena kävin sen noutamassa.

Rantavajassa venelaiturien tuntumassa oli kesäkirpputori. Katselin pikaisesti tarjonnan läpi, kauppoja ei kumminkaan syntynyt. Myynnissä oli vaatteiden lisäksi ainakin lukemista, musiikkia ja dvd-elokuvia. Hyvä idea, ehkä veneilijät löytävät jotain mukaansa.


Kolmelle isolle äijälle neljän hengen mökki oli aika passelin kokoinen, vaikka se kuvissa saattaakin näyttää vähän pikkuruiselta. Huomasin, että läheiseen mökkiin ahtautui niinkin erikoinen kokoonpano kuin neljä miestä ja yksi nainen. Sopu tilaa tekee ja varmasti naiselle löytyi läheltä lämmin kainalo.

Toisena matkaehtoona naapurimökkiimme asettui saksalaisperhe. Siinä jutustellessamme kävi ilmi, että perheenpää osasi sukujuuriensa ansiosta jonkun verran suomeakin. Myös muut mökit täyttyivät vauhdilla heti alkuviikosta.

Havspaviljongenista jäi ihan hyvä vaikutelma. Luksusta etsiville se on varmaan väärä paikka, mutta luulisi kelpaavan mikäli tyytyy vähempään.


2 kommenttia:

  1. Matkailu näissä maisemissa kiinnostaa kovin, mahtaakohan vielä lautoilla päästä ilmaiseksi Ahvenanmaalle asti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henkilöauto Korppoon Galtbystä Kökariin maksoi muistaakseni 28 euroa. Tarkemmin löytänee tuolta http://www.alandstrafiken.ax

      Poista