maanantai 21. marraskuuta 2016

Kustavin Flara 20. marraskuuta

Sunnuntaina 20. marraskuuta matka Kustaviin oli yhtä sadetta ensimmäiset viisikymmentä kilometriä. Taivassalossa pilviverho alkoi repeillä ja aurinko paistella. Valoilmiö jatkui seuraavat 16 kilometriä Kustavin keskustaan Kivimaalle.

Luonnollisesti mukanani oli kamera. Päätin kurvata Kipparien laiturille Flaran rantaan ottamaan kuvia. Paljon puhutun pienen ohikiitävän hetken tallennus ajoittui nappiin. Viisi minuttia myöhemmin aurinko katosi ja tilalle tuli aamupäivän kaltainen harmaus. Tuuria oli sikälikin matkassa, että Turussa satoi puoliltapäivin aivan urakalla ja harkitsin kameran poisjättämistä. Onneksi niin ei käynyt.

Postasin yhden kännykkäkuvan Facebookiin melko pian tapahtuman jälkeen. Se on samantapainen kuin alla olevat fotot. Rajausmahdollisuus melko alkeellisella kosketusnäyttöpuhelimellani vaan on huomattavan paljon heikompi kuin oikealla valokuvakameralla. Siksi käytänkin sillä kuvatessa aina kokokuvaa.

Tätä juttua naputellessani sunnuntaina kello 22:35 kännykkäkuva on saanut 65 tykkäystä ja sydänlogolla varustettuja "ihastumisia" on neljä kappaletta.

Tuon ylimmän valokuvan lähetin Facebookin I Love Kustavi -ryhmään. Hämmästyksekseni siitä on tullut varsinainen menestys, sillä kuva on kahdeksassa tunnissa saanut huimat 495 tykkäystä, kymmenen "suu auki" -ikonilla merkittyä "Vau" -klikkausta ja kaksikymmentä "ihastumista" sekä 22 kommenttia. Ehdoton ennätys yhdellekään kuvalleni tähän mennessä missään Facebook -ryhmässä.




Seuraan aika tarkkaan ketä kuviani kommentoi, tykkää tai ei tykkää. Merkille pantavaa on, että mielipiteeni asioista kuten vaikka musiikista tai Neuvostoliiton ihanuudesta on tiputtanut monasti potentiaalisia tykkääjiä. Jos saman kuvan olisi postannut lipeväsuinen oppurtunisti, olisi peukalomerkkejä noussut enemmän varmasti feministeltä, vasemmistolaisilta ja kolmekymppisille turvapaikkaturisteille villasukkia kutovilta kiihkoilijoilta.

Itse tykkäilen tasapuolisesti Facebook -kaverieni postauksista. Riippumatta siitä onko henkilö siivooja, kommunisti, rokkitähti tai radiojuontaja. Koska en omista kilpailuviettiä, voin ilman kateutta kehua toisten kuvia. Aika monelle se on tuntuu olevan ylivoimaista.

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, taas jälleen kerran. Itsekin tykkään tuosta ylimmästä kuvasta, "tyyntä myrskyn edellä".

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia sulla joka tapauksessa. Mikä kamera?

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Nämä on otettu Canon PowerShot SX50:lla.

  VastaaPoista
 4. Että osaa olla kuvauksellista. Eipä ihme, että tykkäyksiä on sadellut.

  VastaaPoista
 5. No kieltämättä aikas onnistunut kuva!
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista