perjantai 11. joulukuuta 2015

Berliinin reissu osa 3 - Ramones-museo

Berliinin Mitten kaupunginosassa on erikoinen museo, jossa kannattaa käydä mikäli on kiinnostunut rockmusiikista. New Yorkista kotoisin ollut Ramones -yhtye sai oman museonsa Berliiniin vuonna 2005.


Alunperin Ramones-museo sijaitsi Kreuzbergissä, mutta muutti Mitteen vuonna 2008. Museon yhteydessä on baari-kahvila ja tilaa voi käyttää myös konserttisalina. Tosin tilaa ei ole järin suurelle yleisömäärälle. Luulisi ainakin pienimuotoisten akustisten keikkojen toimivan.

Ramones tunnetaan punk rockin pioneerina. Yhtyeen reippaat ja lyhyet kappaleet tekivät valtavan vaikutuksen ensin lähinnä Euroopassa, jossa se oli paljon suositumpi kuin kotimaassaan. Ramones ei ole pelkästään genrensä kärkinimi, vaan yksi rock'n'rollin historian merkittävimmistä orkestereista.

Museossa on yli 500 Ramonesiin liittyvää esinettä. Seinillä killuu erilaisia julisteita, settilistoja, rumpupalikoita, promootiotavaraa ja muuta vuosilta 1974-1996, jolloin yhtye oli toiminnassa.
Pääsymaksu viisi euroa sisälsi pullon olutta, rintanapin ja pääsylipun. Mielestäni oikein hyvä ja huokea diili.

Museon kahvila on vuorattu niin Ramones- kuin muillakin rokkihenkilökuvilla. Tunnettujen rocktähtien nimikirjoituksia oli siellä täällä. Aika moni stara on käynyt jättämässä puumerkkinsä. Ramones nauttii suunnatonta arvostusta rokkarien keskuudessa.Museossa olo oli kuin pikkupojalla karkkikaupassa. Ramones on ollut yksi suosikkiyhtyeistäni jo kauan. Turun Konserttitalon konsertti keväällä 1990 oli lopullisesti käänteentekevä suhteessani Ramonesiin. Sittemmin näin orkesterin kahdesti - Kauhajoen Nummirockissa juhannuksina 1992 ja 1994. Tuolloin yhtyeen suosio Suomessa oli suurimmillaan ja sen vaikutuksesta kotimaiset bändit kuten Ne Luumäet, Pojat ja Klamydia myivät kultaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti