keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevät saapuu Katariinanlaaksoon

Turussa sijaitseva Katariinanlaakso on jalopuita kasvavista lehtosaarekkeista muodostunut luonnonsuojelualue. Lehtojen lisäksi siihen kuuluu kuusimetsää, männiköitä ja ketoja. Suojelualueen eteläosa on Rauvolanlahteen rajautuvaa rantaniittyä.

Katariinanlaakson maisemissa kasvaa paljon tammea ja lehmusta sekä keväällä kukkivia lehtokasveja, esimerkiksi seudulla harvinaista keltavuokkoa. Linnunlaulussa vetää Katariinanlaakso vertoja jopa Ruissalolle.
Viikolla 11 maaliskuun puolivälin tienoilla alueella liikkui jonkun verran lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia sekä auringosta nauttivia ihmisiä.

Eräs nainen tutkaili rantakaislikkoa niin innokkaasti, että minun oli aivan pakko kysyä mitä siellä oikein näkyy. Hän arveli jonkun eläimen polskivan rantavedessä.

Alkuun vaikuttikin siltä, että kaislikossa tosiaan temmeltää hauki tai tai jokin nelijalkainen. Tovin ilmiötä seuratessani tulin siihen tulokseen, että tuuli ja virtaukset liikuttivat hienon hienoa jääpeitettä kohti rantaa. Jään murskautuessa syntyi rätisevää ääntä. Ontot korret sylkivät ilmakuplia pinnalle. Enpä muista moista ennen nähneeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti