keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Savojärven kierros maaliskuun puolivälissä

Suunnittelin jo talvella tekeväni jossain sopivassa välissä Savojärven kierroksen, mutta silloin esteenä oli mahdollisesti liukkaat pitkospuut. Niillä kun ei paljon huvita kaatuilla. Sopiva tilaisuus lähteä Kurjenrahkan kansallispuistoon kuuluvalle Savojärvelle tarjoutui sunnuntaina 15. maaliskuuta.


Savojärven kierros on muutama vuosi sitten perustettu lenkki, joka nimensä mukaisesti kiertää Savojärven. Lähtöpisteinä voi käyttää Yläneeltä Säkyläntien läheisyydestä löytyvää Kurjenpesän taukopaikkaa tai sitten Savojärven toisella puolella Nousiaisissa sijaitsevaa Rantapihaa.
Matkaan lähtivät myös Merja ja Tony Lundberg. Harmi kyllä valitsin Rantapihan starttipaikaksemme. Matka metsien keskellä kohti Rantapihaa oli melkoista köröttelyä ja kuoppien väistelyä. Tie oli talven jäljiltä vielä huonommassa kunnossa kuin normaalisti. Autopesulayrittäjien kannattaisi pystyttää tienposkiin mainoskylttejään, sillä asiakkaita riittäisi aivan varmasti moisen kyydin jälkeen.
Ulkoilua harrastava naishenkilö kehuskeli eräällä keskustelupalstalla internetissä, että kylläpä oli kiva Savojärven kierros ja pitkospuutkin täysin sulat. Väitteisiinsä luottaen lähdin intoa puhkuen Rantapihan parkkipaikalta kohti metsää.

Parinkymmenen metrin jälkeen vastaan tulivat ensimmäiset pitkospuut. Ja tietysti paksun jään peitossa. Liukastuin välittömästi, jolloin toinen koipeni loiskahti nilkkaa myöten lätäkköön. Mutta mitäpä tuosta, onhan vettä kengässä ollut ennenkin. Harmitti vaan käppäillä vielä ainakin pari tuntia, kun vasta pääsi alkuun.Savojärvi oli edellisistä käyntikerroistani poiketen nyt erinäköinen. Suurin syy moiseen oli tietysti vuodenaika ja jää, jota vielä tuntui riittävän.

Kuuden ja puolen kilometrin mittaiseen Savojärven kierrokseen meni aikaa melko tarkalleen kaksi tuntia.  Varmasti taas keväämmällä tulee kierrettyä se uudelleen. Paljon hienompaa ulkoilureittiä kun ei taida ollakaan.1 kommentti: