sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tummamäen syysruskaa

Tummamäen luontopolku Vehmaalla on tehty entisen graniittilouhoksen alueelle. Puolentoista kilometrin mittainen lenkki kiemurtelee mielenkiintoisessa ympäristössä. Vanhat louhosmontut ovat täyttyneet vedellä ja valtavat jätekivikasat muokanneet maisemaa, mutta sopivat sinne hyvin.

Viime vuoden syksyllä avatulla Tummamäen luontopolulla on kaksi grillauspaikkaa. Alueella kelpaakin kokkailla, sillä paikat ovat ainakin vielä varsin siistissä kunnossa. Erikoinen ympäristö poikkeaa täysin varmaan kaikista muista ulkoilupaikoista koko maassa.

Kävin lokakuun puolivälissä Laura Nurmen kanssa ottamassa kuvia Tummamäessä. Varsinais-Suomen ruska-aika oli juuri parhaimmillaan.
Tummamäen ehkä kummallisin nähtävyys on rautakaide, jonka puu on imaissut sisälleen. Kuva julkaistiin Aamuset -lehdessä tällä viikolla, kun lähetin sen heidän Täysosuma -palstalleen.

Tarzan-montuksi nimetty alueen isoin lammikko on infokyltin mukaan ollut suosittu uimapaikka. Itse en moiseen veteen hevillä pulahtaisi, sillä pohjassa on vaikka mitä roinaa, jota sinne on vuosien saatossa viskattu. Kuoppa tosin saattaa olla vaikka kuinka syvä.3 kommenttia:

 1. Erikoisen hieno paikka ja kuvia! Taiteilija Tommi Läntinenkin on kuulemma nuorena uiskennellut Paskmontussa.
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Jossu

  VastaaPoista
 3. "Vikin" sanoin; erikoisen hieno paikka, jossa tulee taatusti käytyä useasti. Löydettiin pressun alle piiloitettu (ehkä vain kastumista ajatellen) klapikasakin jälkimäisen grillipaikan jälkeen.
  t: hannuT.

  VastaaPoista