lauantai 15. lokakuuta 2011

Päivän levy - Battagia: Hell Just Froze Over

Battagia
Hell Just Froze OverMCD
[ Soundworks Productions ]

( 9 )

01. Intro
02. Burning The Sky
03. Deep Cuts The Knife
04. Hell On My Back
05. Fire Of Rock


Helsinkiläinen Battagia teki viime vuonna erittäin kovatasoisen MCD:n nimeltä Cockroach Meat. Bändin kasarihevi puri ainakin minuun siinä määrin, että odotin innolla tätä tulevaa uutta viiden biisin levyä. Kun tässä taannoin vielä näkin yhtyeen livenä, riitti se vakuuttamaan lopullisesti.

Yhtyeen rumpali on vaihtunut sitten viime levyn. Nykyään kannuja hakkaa entinen Iron Cross –rumpali Jari ”Jimmy Hammer” Mäkeläinen. Mieshän on jo aika päiviä sitten todettu asiansa osaavaksi, joten hän istuu Battagiaan kuin veitsi voihin. Muu kokoonpano (kaksi kitaristia, basisti) on säilynyt samana.

Musiikillisestikin Battagiassa on myös samaa kuin Iron Crossissa. Lähinnä tuon entisen turkulaisyhtyeen rankemmissa biiseissä kuten Too Hot To Rock, jota Battagia esittää nykyään keikoillaankin. Muuten bändin linja kulkee suunnilleen akselilla Accept, Iron Maiden ja W.A.S.P.

Levy alkaa Introlla (onpa kumma!), jossa kytketään piuhat ja virta kytketään. Loput neljä kappaletta ovatkin sitten niin tasokkaita, etteivät ne oikeastaan yhtään häpeile edellä mainittujen esikuviensa tuotannon kanssa. Fire Of Rock, Deep Cuts The Knife, Hell On My Back ja etenkin Burning The Sky jyräävät niin komeasti, että adrenaliini alkaa virrata ympäri kehon.

Hell Just Froze Overin ainoa heikko puoli on sen pituus. Se on nimittäin liian lyhyt! Tosin tämä saattaa olla myös levyn plussapuoli, sillä tähän ei ainakaan ehdi heti kyllästyä. Bändi olisi kyllä täysin valmis levyttämään täyspitkän levynkin. Sellainen 45 minuuttia olisi oikein ihanteellinen annos. Suosittelen.

14.04.2003, Kimmo Jaramo


Tuollaisen levyarvion kirjoitin Imperiumiin vuonna 2003. Eipä tuohon ole mitään muutettavaa vuosien jälkeenkään.

Battagia kuuluu sarjaan "huutavia vääryyksiä". Lähinnä siksi, että tämäntasoinen yhtye on mennyt suurimmalta osalta hevifaneista täysin ohi. Bändi ei Hell Just Froze Overin jälkeen ole levyttänyt tai ainakaan julkaissut mitään. Sääli, että näin kovatasoinen orkesteri ei ole päässyt eteenpäin, vaikka hevistä on tullut 2000-luvulla salonkikelpoista.

Taannoin luin Imperiumin Messulaudalta, että yhtye kumminkin toimii yhä (tai taas). Messulaudan erään viestiketjun aiheena on "Missä he ovat nyt?". Battagian kitaristilaulaja Tero kertoi nykykuulumisiaan bändin perään haikaileville.

"Ja Tero M:hän kertoo! Hienoa että joku muistaa vielä Battagian. Mehän emme koskaan hajonneet vaan lähdettiin ikään kuin pienille talviunille jotka ovat sittemmin päässeet hieman venähtämään...8) Mitään suurta draamaa ei hiljaiseloon ole liittynyt vaan homma on mennyt pähkinänkuoressa suurinpiirtein seuraavalla lailla:

Jimbon keskityttyä bisneksiensä pyörittämiseen astui tilalleen jo muutamia vuosia sitten Jack Nylund (Imperanon, Whispered, Force Majeure jne.). JJ:llä on tuhat rautaa tulessa bändiensä (JJ Hjelt's Powerdrive, Royal Truck jne.) lisäksi ja itse olen imeytynyt työelämän pyörteisiin, kiertänyt maailmaa ja toiminut myös muiden yhtyeiden taustavoimissa. Antti taas lähti omiin seikkailuihinsa ja soitteli Warmenin lisäksi ainakin The Scourgerissa. Leadkitaraa hoitelee nykyisin eräs hyvinkin pätevä kaveri josta lisää sitten kun avaamme kotisivumme uudelleen, eli..:

Kokopitkää levyä varten on äänitetty pohjat 16 biisiin josta sitten aikanaan valitaan levyn verran matskua (kunhan nyt saadaan ensin äänitettyä kaikki muu tavara...) ja jolle pyritään sitten löytämään julkaisukanava. Toivottavasti pääsemme sitten taas joskus lavallekin asti. Homma on nyt vaan päässyt venähtämään kaiken muun toiminnan takia mutta elantohan on otettava sieltä mistä sen saa. Täysin kuolleita emme siis ole ja tarkoitus onkin saada bändi jälleen aktiiviseksi. Pyrimme myös siihen että käytämme lopulta levyn äänittämiseen vähemmän vuosia kuin Wintersun."


Valitettavasti netistä ei löytynyt yhtään ääninäytettä bändin tuotannosta. Voimme kuitenkin paremman puutteessa tutustua yhtyeen lyriikkaan.

Burning The Sky

I FEEL THE FIRES OF GROWING WAR, THEY`RE DRAWING NEARER
BLACK POISON SMOKE THAT FILLS THE AIR
AND SINCE THE NIGHT YOU`D KNOCK MY DOOR IT`S GETTING CLEARER
FEELS LIKE WE`RE GOING FAST NOWHERE

ThE WAY I SEE IT NOW, I DON`T CARE NO LONGER
EVERY TIME YOU OPEN YOUR MOUTH I FEEL LIKE RAISIN` A THUNDER
i`d RUN FOR MY LIFE AND TONIGHT
I`D SELL MY SOUL AND KILL MY OWN TO SEE THE LIGHT

BURNING THE SKY

(IT`S BURNING BRIGHT)

BURN UP THE SKY

(IT`S BURNING BRIGHT)

A 1.000 NIGHTS, A 1.000 CRIES, I`VE HEARD `EM ALL NOW
A 1.000 ALLEYS THAT i`VE RAN
NOW, THERE`S A SMELL OF RISING DANGER IN THE AIR
JUMP OUT OF LOVE WHILE YOU STILL CAN

AND NOW I`M THROUGH WITH YOU, DON`T WANT YOUR GAMES NO MORE
NO MORE FEEDING THE FIRE, I FEEL LIKE RAISIN` A THUNDER
i`D RUN FOR MY LIFE AND TONIGHT
i`D SELL MY SOUL AND KILL MY OWN TO SEE THE LIGHT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti