tiistai 30. elokuuta 2011

Viron matkaraportti osa 1

Elokuista Viron reissua alettiin suunnittelemaan jo viime vuoden joulukuussa. Tuolloin pohdimme asiaa työkaverini Mika Sunttu Sundellin kanssa. Alustava suunnitelma oli kiertää Viron saaret Hiidenmaa ja Saarenmaa. En tosin oikein lämmennyt ajatukselle - Saarenmaa on jo hiukan liian tuttu kohde neljän sinne suuntautuneen matkani perusteella, joista viimeisin on toukokuulta 2009. Paikkana Saarenmaa on toki aivan mahtava, mutta näin lyhyen tauon jälkeen sinne meno kuulosti hiukan turhalta.Reissu tuli puheeksi työkaverimme Mikko Vanteen kanssa viime joulun aikoihin. Mikko innostui ja ilmoittautui mukaan. Kun hänellä vielä oli farmariautokin, oli asia sitä myöten selvä.

Suntun matkasuunnitelmat vaan hiersivät minua sen verran, että tartuin Viron karttaan ja katselin hetken, jos jotain toimivampaa reittiä löytyisi. Alle minuutissa kohdalle osui Otepää, joka on keskeisessä paikassa Etelä-Virossa. Lyhyt matka joka suuntaan - helppo tehdä päiväretkiä ja palata illalla majapaikkaan.

Otepää meni oitis läpi Suntullekin - hän ymmärsi, että homma helpottuu näin huomattavasti. Ei tarvitse varata lauttoja saariin, vaan Tallinnasta voi ajaa suoraan Otepäähän ja asettautua taloksi. Kaksi viimeistä yötä varattiin Pärnulle, jossa Suntun kanssa lomailimmekin viime vuoden elokuussa. Pärnu kun on Viron kesäkaupunki numero yksi.Helmikuussa pidimme yhden lauantaipalaverin, jossa läpikäytiin Suntun monisivuista paperimonistenippua. Mies oli jo ehtinyt tehdä tarkan matkasuunnitelman, jossa ei ainuttakaan kartanoa tai luonnonnähtävyyttä sivuutettu.

"Otepää (aik. suom. Ohdonpää, saks. Odenpäh) on kaupunki Virossa, jossa asuu noin 2 000 asukasta. Kaupunki on suosittu talviurheilukeskus, joka tunnetaan kansainvälisen hiihdon maailmancupin osakilpailuiden järjestäjänä. Kaupungin nimi tarkoittaa karhun päätä. Talviurheilukeskuksessa voi esim. lasketella." (Wikipedia)

Netistä löytyi suomalaispariskunnan pitämä Villa Ottilia -majatalo, josta varasin huoneen nimeltä Kolme karhua. Tiina ja Kimmo Linkaman talossa palvelu oli oikein ystävällistä. Pariskunta kertoi pyörittäneensä Ottiliaa kuusi vuotta.Vajaan viikon aikana Ottiliassa ei ollut suuremmin ruuhkaa. Viisihenkinen motoristiryhmä Pirkanmaalta tosin yöpyi muutaman vuorokauden naapurihuoneissa. Villa Ottilia on neuvostoaikana rakennettu 300-neliöinen valkotiilinen, monikerroksinen talo, josta ei tila heti lopu kesken.

"Majatalomme on myös kotimme, siksi majatalomme koko nimi onkin Villa Ottilia Kodumajutus eli Kotimajoitus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vierashuoneemme ovat hotellihuoneiden tasoa, ainoana erotuksena että suihkut ja wc:t sijaitsevat huoneiden ulkopuolella, mutta niiden välittömässä läheisyydessä. Tunnelma talossa on kuitenkin jotain muuta kuin joskus persoonattomissa hotelleissa; meillä on kotoisaa ja viihtyisää. Näin ovat asiakkaamme meille vakuuttaneet.

Viihtyisyys, siisteys, turvallisuus ja hyvä palvelu ovat avainsanoja Villa Ottiliassa.Meillä on tarjota asiakkaillemme 14 vuodepaikkaa ja tarvittaessa 2 lisävuodetta.
Villa Ottilian tiloihin kuuluvat lisäksi yläkerran viihtyisä oleskelunurkkaus, jossa televisio sekä keskikerroksen suuri aamiaissali, josta saa tarvittaessa myös kokoontumis- ja illanviettotilan ryhmille.
Lisätilaa keväisin, kesäisin ja syksyisin löytyy suurelta terassiltamme, jossa on myös grillausmahdollisuus.
Talossamme on myös erinomainen puulämmitteinen sauna, jonka löylyjä on kehuttu mahtaviksi.
Huonehintoihimme sisältyvät aina verot sekä maittava aamiainen seisovasta pöydästä.

Muita palveluitamme: talossa on langaton verkkoyhteys eli WiFi (WLAN), joka on veloituksetta vieraidemme käytössä. Lisäksi vuokraamme polkupyöriä. Vieraillessasi luonamme pyrimme auttamaan Sinua kaikin tavoin: annamme matkailuvinkkejä, ohjaamme sinut oikeaan paikkaan, tarjoamme karttoja käyttöösi. Luontaisetuna on asiakkaidemme käytössä siis oma Viron tietämyksemme ja kielitaitomme." (villaottilia.ee)Saavuimme Villa Ottiliaan noin kuuden paikkeilla illansuussa. Sunttu oli sijoittanut matkan varrelle useita eri kohteita. Otimme kuitenkin järjen käteen, koska majoitukseen pääsy olisi muuten venynyt useilla tunneilla. Pelkästään Tallinnasta ulos pääsy vei yli tunnin. Syykin selvisi - polkupyöräkilpailut, jotka tukkivat liikenteen totaalisesti. Täysin järjetöntä ja vastuutonta polkea tuollaisessa paikassa, kun tilaa olisi vaikka millä mitalla polkea ympäri Viron syrjäseutuja!Kun tavarat oli purettu ympäri hotellihuonetta, oli illan päälle vuorossa pikainen Otepää -kierros.

Olen ollut kerran aikaisemmin Otepäässä, vuonna 2004. Tuolloin kyseessä oli Elämäntapana luomu ry:n puutarhamatka. Hotel Bernhard, jossa silloin yövyimme, löytyi pienellä etsimisellä. Se on ruotsalaishiihtäjien suosikkihotelli. Minä tosin en kuulu heihin.Otepäässä on myös energiapuu, Energiasammas, jota kosketelessa voi tuntea energian tarttuvan kehoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti