keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Sammakkobongausta Suikkilassa

Turussa sijaitsee monien mielestä hieman kaksimielisestikin nimetty asuinalue, nimittäin Suikkila Pitkämäen kaupunginosassa. Suurin osa alueen rakennuksista on vuosina 1964-81 rakennettuja kerrostaloja.

Keskellä Suikkilaa on puolentoista kilometrin pituinen mutkitteleva ja mäkinen kuntorata mäntymetsän siimeksissä. En ollut moisesta tietoinen ennen eilistä, jolloin huomasin sosiaalisessa mediassa erään tuttuni kuvia ja videoita sammakoista. Lätäkkö suorastaan kuhisi kurnuttajia. 

Näkemästäni innostuneena suuntasin töiden jälkeen kohti Suikkilaa sammakkolampea etsimään. Mukana matkassa oli pieni työmies Matti Viki Vikström. 
Sekä kuntorata että sammakkolampi löytyivät helposti. Lätäköitä oli useampiakin, mutta vain kahdessa havaitsimme liikettä. Ilmeisesti kovin kevätkiima oli jo mennyt, mutta sammakoita oli kumminkin kymmenittäin. 

Hieman entisen ulkoministerimme kaukaisia pikkuserkkuja muistuttavia pallosilmiä ei läsnäolomme tuntunut ollenkaan haittaavan. Ei muuta kuin kamera laulamaan.

Luullakseni kuvien kurnuttajat ovat kaikki ruskosammakkoja, joka tunnettiin ennen pelkkänä sammakkona. Viitasammakko on paljolti samannäköinen mutta pienempi. 3 kommenttia:

  1. Siinäpä hauskoja kavereita kerrakseen. Harmi kun noitakin näkee yhä harvemmin. Sopivat lammet kai vähissä, ihmisen kuivaamisvimman johdosta.

    VastaaPoista