Tallinnan televisiotorni (Tallinna teletorn) sijaitsee Piritan esikaupunkialueen korkeimmalla kohdalla.
Tornin peruskivi muurattiin 30. syyskuuta 1975. Sen oli tarkoitus valmistua Moskovan kesäolympialaisten purjehduskisoja varten 1980. Näin myös tapahtui ja maailmalla saatiin nauttia sosialistisessa neuvostotasavallassa käydystä suuresta urheilutapahtumasta näköradion välityksellä.
Tornin korkeus on 314 ja näköalatasanteen halkaisija 38 metriä. Tasanne sijaitsee 175 metrin korkeudessa.
Kirkkaalla ja kuivalla säällä tornin saattaa erottaa Helsingistäkin käsin. Kuulemma Lauttasaaren lintutorni on tähän oivallinen paikka.
Rakennus suljettiin yleisöltä vuonna 2007, koska sieltä puuttuivat lakisääteiset varapoistumistiet. Se avattiin jälleen huhtikuussa 2012, jonka jälkeen allekirjoittanut käväisi paikalla ensimmäisen kerran.
Televisiotorni on todella vaikuttava niin alhaalta maan tasalta kuin ylhäältä näköala- ja ravintolatasanteeltakin. Hissimatkakin poikkeaa kovasti esimerkiksi Turun Martissa suoritetusta neljän kerroksen pyrähdyksestä.
Tornissa näkee kaikenikäistä kävijää, mutta se tuntuu olevan etenkin lapsiperheiden ja koululaisten suosiossa.
Ravintolakerros on tieteiselokuvaa muistuttavasta näköalatasanteesta seuraavana. Sen palveluja oli tietysti käytettävä, koska ilta ja yö Baltic Princessillä aiheutti luonnollisesti kankkusen. Suomalaisittain televisiotornin Saku-oluttuoppi oli huokea, vain neljä euroa.
Jos olut oli edullista, samaa ei voi sanoa pääsylipuista. Niistä joutui pulittamaan viisitoista euroa kappale. Sekään ei suomalaiselle nyt kummoinen raha ole, mutta eestiläisperhe varmasti joutuu miettimään pari kertaa mennäkö vai eikö mennä.
Jos Tallinnasta haluaa nähdä jotain muutakin kuin sataman seutua, Virukeskuksen ja vanhaa kaupunkia, kannattaa harkita visiittiä televisiotorniin.