keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Mökkeilemässä Vepsässä

Kuten olen usein aikaisemminkin todennut, on Turun kaupungin ulkoilusaari Vepsä aivan huippupaikka. 17 hehtaarin saari sijaitsee Airiston merialueella. Linnuntietä sinne on Turun keskustasta matkaa 13 kilometriä. Vesibussi- tai laivamatka saareen lähtölaiturista Aurajoesta kestää noin tunnin.


Kun Vepsän mökkivaraukset alkoivat irtopäivien osalta huhtikuun alkupuolella, olin kärppänä tietokoneen ääressä heti aamulla. Viikkovaraajat pääsivät mökkeihin käsiksi jo kuukautta aikaisemmin.

Tarkoitus oli ottaa kämppä kahdeksi vuorokaudeksi. Olin aiemmilta kerroilta tullut siihen tulokseen, ettei vuorokausi hienolla saarella riitä juuri mihinkään.

Varatessani mökkiä niitä oli jäljellä jonkun verran kesä-heinäkuun taitteeseen. Aivan haluttua mökkiä en ilmeisesti oman hataran kartanlukutaitoni takia saanut, mutta lopulta varaamani majoitus osoittautuikin vallan mainioksi.

Olen huomannut, että Vepsän asumuksissa on jonkun verran pikku eroja, muttei mitään mullistavia. Tässä mökissä oli jostain syystä kapularappuset yläkerran parvelle. Se puolestaan tarkoitti automaattisesti sitä, etten ainakaan minä sinne edes yrittänyt kiivetä.
Käsitykseni mukaan muutkin mökit olivat varattuja, mutta tuskinpa kovin täynnä. Porukkaa ei nimittäin näkynyt ulkona, baarissa tai grillauspaikoilla kovinkaan paljoa.

Toisena iltana rantakalliolla oli tosin erään luontoyhdistyksen väkeä varmaan parikymmentä. Eräs heistä näytti laulutaitojaan siihen malliin, etten muista moista kykyä hetkeen tavanneeni. Kailotus kuului varmasti  naapurisaareen asti.

Vepsän kuppilassa tuli käytyä vähän väliä. Oluen hinta oli noussut sitten juhannuksen. Alkaakin olla siinä ja siinä kuinka usein siellä viitsii enää istuskella. Yli kuusi euroa isosta tuopista on liikaa.

Pizzankin tilasin. Kuivahko ja vähätäytteinen lätty oikein vakuuttanut. Henkilökunta on kumminkin kauttaaltaan mukavaa ja palvelu pelaa hyvin.

Grillauspaikkoja saarella on ainakin neljä. Näköaloiltaan paras niistä on niin sanottu kota, joka sijaitsee korkean kallion päällä. Merelliset maisemat eivät siitä kauheasti enää parane.
Paluupäivänä oli sellainen fiilis, että oikein harmitti lähteä pois. Mahtavat kelit, seura ja maisemat tekivät taas tehtävänsä. Olisi varmaan pitänyt vuokrata mökki kolmeksi vuorokaudeksi - niin hienoa tämä taas oli.

3 kommenttia:

 1. Näyttä kelpaavan pizza lokillekin!
  T.Matti "Viki" Vikström
  ps. Paljonko mökki maksoi per yö, entä per yö per majoittuja?

  VastaaPoista
 2. Näyttä kelpaavan pizza lokillekin!
  T.Matti "Viki" Vikström
  ps. Paljonko mökki maksoi per yö, entä per yö per majoittuja?

  VastaaPoista
 3. Nuo punaiset mökit ovat 80 euroa vuorkokausi ja uudemmat 90 euroa. Viikkohinta taitaa olla jotainn neljän sadan kieppeillä. Se pikkumökki, jossa tekin olitte muutaman vuosi sitten, maksaa 50 euroa vuorokaudelta.

  VastaaPoista