maanantai 4. elokuuta 2014

Gangut Regatta Turussa

Turussa on kolme kertaa järjestetty suuri purjelaivatapahtuma Tall Ships Race. Aurajoen alajuoksu on ollut pullollaan isoja ja hiukan pienempiäkin purjelaivoja.

Viime viikonloppuna samassa paikassa oli Gangut Regatta. Nimi juontaa juurensa Hankoniemen ruotsinkielisestä nimestä Hangö Udd. Se kuulemma taipui aikoinaan venäläisten suussa Gangutiksi.

Kiertelin launtaina alueen läpi. Paikalla oli osittain samoja aluksia kuin Tall Ships Raceissakin on nähty. Ainakin venäläinen, yli satametrinen purjelaiva MIR, on ollut samassa kohdassa parkissa ennenkin.

Koska aamupäivällä ei ollut vielä ihmisiä pahemmin liikkeellä, päätin käydä katsomassa laivaa lähempää. Eipä se ollut kolmessa vuodessa miksikään muuttunut.

Puolassa Gdanskin telakalta vuonna 1987 valmistunut MIR on näyttävä laiva. Nuoret matruusit ovat käsittääkseni venäläisiä varusmiehiä. Joukossa näytti olevan pari tyttöäkin.

Kuuleman mukaan monta isoa alusta olisi jäänyt tulematta Turkuun. Tiedä sitten miksi noin. Tapahtuma järjestettiin myös Kotkassa ja Hangossa, josta paatit saapuivat Aurajokeen.

Ihmisiä tuntui alukset kovasti kiinnostavan, vaikka Tall Ships Racesta ei ole kauan aikaa. Ehkä kolme vuotta onkin sopiva väli käydä vaikka MIRin kannella.

Turun Sanomien mukaan Gangutissa oli perjantaina 1. elokuuta käynyt 24 000 ihmistä. Ihmettelen vaan miten määrä oikein lasketaan, kun tapahtuma on ilmainen ja ihmisiä saapuu alueella eri suunnista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti