torstai 28. joulukuuta 2017

Joensuu Riihimäen Highwater

Turkulainen Joensuu Riihimäki on parin viime vuoden aikana ollut varsin tuottelias orkesteri. Joulukuun alussa ilmestyi jo bändin kolmas albumi, nimeltään Highwater. Täyspitkiä levyjä on julkaistu yksi per vuosi, mikä on nykyään aika harvinaista.


Sain oman kappaleeni levystä kitaristi Kari Riihimäeltä. Mies on tuttu 90-luvun alkuvuosilta, jolloin hän soitteli Wardance -nimisessä hevibändissä yhdessä entisen Ironcross-rumpalin Jimmy Hammerin ja viime keväänä menehtyneen laulaja PJ Rautiaisen kanssa.

Joensuu Riihimäki ei puolestaan ole heviä. Riihimäen, Sami Joensuun ja Mika Moilasen esittämä amerikkalaistyyppinen juurimusiikki ja blues ovat ehkä lähin määritelmä. En ole sen kummemmin genren asiantuntija, mutta minulle bändin tulee mieleen sellaiset nimet kuin J.J. Cale, Tom Petty ja Van Morrison. Jenkkien juurimusiikilla voisi myös tarkoittaa esimerkiksi vaikka Creedence Clearwater Revivalia tai ZZ Topia, mutta niitä en tässä yhteydessä kuule.


Olen parin viikon aikana kuunnellut Highwateria automatkoillani. Kilometrit esimerkiksi Kustaviin tai töihin Lietoon taittuvat mukavasti levyn soidessa taustalla. Väljähköihin pahvikuoriin pakattu kiekko tosin aiheutti yhtenä päivänä ongelmia, kun levy putkahteli ulos ovitaskuun tuon tuosta. Mutta pieni haittahan se.

Viime vuonna ilmestyttä orkesterin kakkosalbumia Where's The Fire Johnia olen luukuttanut aika ahkerastikin. Highwater varmaan noussee vielä sen rinnalle. Täytyy taas pistää levy soittimeen kun lähtee baanalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti