tiistai 20. syyskuuta 2011

Myllysillan avajaiset

"Myllysilta (ruots. Kvarnbron) on Turussa sijaitseva Aurajoen ylittävä, rakenteilla oleva silta. Samalla paikalla oli aikaisemmin samanniminen vuonna 1975 valmistunut silta, joka suljettiin sen painuttua notkolle 6. maaliskuuta 2010 ja purettiin touko-heinäkuussa 2010. Uuden Myllysillan rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2010. Ajoesteet sillalta poistetaan 19. syyskuuta 2011 klo 10 vaikka se ei vielä silloin ole virallisesti avattu. Se muuttuu nelikaistaiseksi marraskuun alussa ja sillan on tarkoitus valmistua syyskuussa 2011." (Wikipedia)


Turun päivänä, sunnuntaina 18. syyskuuta avattiin Aurajoen yli kulkeva Myllysilta. Seremonia oli komea ainakin ilotulituksen osalta. Pauke ja räiskintä alkoivat kello 21 ja taivaalle lensi tavaraa parisenkymmentä minuuttia. En ole koskaan nähnyt vastaavaa spektaakkelia. Oli komeaa katseltavaa!
Ennen ilotulitusta Myllysillalla esiintyivät minulle aivan vieras tanskalaisbändi, Katri Helena, Tommi Läntinen ja Negative. Merkillisiä valintoja ajatellen Turkua. Tommi Läntinen kai edusti Turkua senkin edestä, vaikka Espoossa taitaa nykyään asuakin.

Esiintyjävalinnat oli hoidettu turkulais-tamperelaisen Hype Recordsin kautta, ainakin päätellen Negativen vokalistin Jonne Aaronin eräästä välispiikistä. Negativen ohella Katri Helena kuuluu nykyään Hypen artisteihin ja seurustelee Hypen pomon, manageri Liimataisen kanssa, joka puolestaan sattuu olemaan Jonne Aaronin isoveli. Nepotismia?


Negative on sikäli luottobändi, että se näköjään toimii niin sillan avajaisissa kuin pellon laidassa Lokalahden Karjurockissakin. Yhtye latasi tiskiin tunnin hittikavalkaadin, joka ei ihan saanut kaukana joen rannoilla seisovaa yleisöä syttymään, muttei varmasti jättänyt kylmäksikään. I Won't Let Go, Moment Of Our Love, In My Heaven, End Of The Line, Planet Of The Sun ja Topi Sorsakosken muistolle omistettu Frozen To Lose It All kuulostivat hienolta tässä erikoisessa ympäristössä.Muistan Myllysillan notkahduksen ja sulkemisen hyvin. Olin tuolloin menossa Tallinnaan ostosreissulle, kun laivamatkalla Suomenlahdella puhelimeni soi. Eräs tuttava kertoi, että Myllysilta on romahtamispisteessä, mene äkkiä ottamaan kuvia! Hätä ei kuitenkaan ollut niin kova, ettenkö olisi seuraavana päivänä ehtinyt kuvaamaan siltaa. Pystyssä se yhä oli, aina purkamiseensa asti.
Kuvat Myllysillasta on otettu sunnuntaina 7. maaliskuuta 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti