maanantai 11. maaliskuuta 2024

Saaronniemen jäällä 2. maaliskuuta

Lauantaina 2. maaliskuuta Turun Ruissalossa talvi näytti jo vähän olevan selätetty. Kävelytiet ja polut olivat pääosin sulia, mikä tuli minulle yllätyksenä. Tavallisesti esimerkiksi Kolkannokan polut ovat pitkään umpijäässä, koska kulkijat ovat tampanneet lumen piukkaan. 

Jonkun verran porukkaa haahuili jäälläkin. Omaan silmään moinen temppu näytti uhkarohkealta. Saaronniemen tuttu saunavalvoja kertoi huolestuneensa ja pirauttaneensa hätäkeskukseen jäillä liikkujista. Viranomainen oli kertonut, että pitää sitten soitella uudelleen jos joku tippuu jäihin. 

Ehkä pilkkijöillä on tietoa jäätilanteesta paremmin kuin tavallisella pulliaisella, mutta ihmettelen mikä ajaa heitä noin kauas rannasta? Eräskin sankari oli melkein laivaväylällä asti. Kai kalaa nousee lähempääkin rantaa, josta luulisi pääsevän helpommin turvaan jään pettäessä. 

Eniten ihmettelin jäälle rynnännyttä nelihenkistä perhettä. Isäntä ryhtyi pilkkimään, äiti ja lapset seurasivat toimenpidettä vierestä. Vaaralliselta näytti. Ehkä saunavalvojan soittoon olisi sillä kertaa reagoitu paremmin mikäli jää olisi pettänyt. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti