keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Klipunkarissa 3. maaliskuuta

Viime sunnuntaina Kustavissa käydessäni poikkesin Klipunkarissa. Se on tunnettu kunnan uimarantana. Paikka on minulle tärkeä, koska siellä opin uimaan 70-luvun alussa ja lapsuuden kesät kuluivat noilla kallioilla.

Hieman arvelutti millainen Klipunkariin johtava tie mahtaa olla. Jyrkkä mäki ei olisi jäisenä houkutellut, mutta se oli hyvin hiekoitettu ja jo lähes sula. Syynä moiseen lienee suuren suosion saanut talviuintipaikka. Kun sakkia ramppaa talvellakin pulikoimassa, on tienkin syytä olla hoidettu. 




Vakka-Suomen Sanomista olen lukenut käyttäjien kehuja Klipunkarin talviuintimahdollisuudesta. Facebookissa eräs Kaarinan kaupunginvaltuutettu puolestaan hehkutti asiaa samaan malliin. Hän mökkeilee Kustavin Vasikkaluodossa, mutta ei pulahda mökkirannan avantoon kun tällainenkin sauma on. 

Latasin Facebookin Kustavi-ryhmään näitä samoja valokuvia. Moni on niistä tykännyt. Minulle tuntematon kalastusharrastaja puolestaan ihmetteli kommentissaan kun vettä ei ole jään päällä ja kyseli onko "vesi laskussa vai nousussa". Siihen on tasan kaksi vaihtoehtoa, enkä tiennyt vastausta. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti