Ahvenanmaan matkan kohokohta minulle oli vierailu Kobbaklintarilla. Myös kirjoitusmuodossa Kobba Klintar esiintyvä paikka on kallioluotoryhmä Jomalan kunnassa Maarianhaminan lounaispuolella. Se näkyy hyvin ruotsinlaivoiltakin, joten todennäköisesti risteilyvieraat ovat sen huomanneet väkisinkin.
Kobbaklintarilla on vuosina 1862–1972 toiminut luotsiasema, jossa on nykyisin kesäkahvila. Sen yhteydessä luotsimuseo, jossa voi nähdä menneiden aikojen merenkulkuun liittyvää irtaimistoa.
Olen käynyt Kobbaklintarilla kerran aikaisemmin. Tämä tapahtui kesällä 2010, jolloin oli mahdollisuus osallistua extemporena toteutettuun venematkaan Järsöstä Maarianhaminan läheltä. Sen perusteella muistin, että matkaa saarelle olisi enemmänkin, mutta Maarianhaminan kalasatamasta meidät noutanut veneily-yrittäjä hurautti reitin parissakymmenessä minuutissa.
Kuski ei puhunut sanaakaan suomea, vaan jutteli sekä ruotsiksi että englanniksi. Veneessä oli seurueemme lisäksi australialaispariskunta, joka oli jo tovin matkaillut ympäri Suomea ja oli seuraavaksi menossa Ruotsiin.
Karu saaristoluonto on Kobbaklintarilla yllättävän monipuolinen. Kun yritin etsiä käärmeitä, joiden olemassaolosta saarella en ollut edes varma, näkyi niitä pian jo kolme kappaletta.
Erikoinen luonnonäytelmä käytiin, kun västäräkki yritti häätää lammikosta noussutta kyytä. Tiedä sitten oliko sen pesä jossain lähellä vai mikä mahtoi olla syynä.
Pikimusta käärme kurkkasi kivenkolosta. Todennäköisesti se oli rantakäärme ilman tunnusomaisia pilkkuja päässä.
Mikäs tai kukas tuo maalaripatsas oli?
VastaaPoistaT.Matti "Viki" Vikström
Ei tietoa. Moni on luullut sitä eläväksi henkilöksi, kun kauempaa näyttää aivan siltä.
VastaaPoistaUpeita kuvia!!!!
VastaaPoistaKiitoksia!
VastaaPoista