lauantai 23. syyskuuta 2023

Kolkannokka 23. syyskuuta

Lauantaina poikkesin ystäväni Harri Nato Leinon kanssa Turun Ruissalon Saaronniemessä. Ruissalon Puistotietä pitkin kaasutellessa juolahti mieleen, että tänään täällä on muuten Ruissalojuoksut-tapahtuma. Kilpailu täytti peräti 50 vuotta, joten voisi kuvitella osanottajia olleen oikein urakalla. 

Juoksijoita ei vielä kymmenen jälkeen aamupäivällä näkynyt missään. Järjestysmiehiä ja liikenteenohjaajia sen sijaan oli jo passissa Saaronniemessä. Autojen parkkeeraus oli tarkkaa touhua, eikä varmaan kukaan päässyt suhailemaan haluamalleen paikalle. 

Koska satuimme olemaan näin ruuhkaisena päivänä liikkeellä, oli toimittava ripeästi, että pääsisimme pois jaloista ennen kuin urheilijat valtaavat liikenteen. Suuntana oli Saaronniemen uloin kärki Kolkannokka. 
Turun luontoon on sinne tänne ilmestynyt taulukehyksiä. Kyseessä lienee jonkun taideopiskelijan projekti. Kolkannokassa kehysten läpi näkyy Vepsän ulkoilusaari, kuten tarkkaavaisemmat saattavat ylimmästä kuvasta havaita. 

Merelle zoomaillessani huomasin, että Vepsän pohjoisella vierasvenelaiturilla oli lukuisia purjeveneitä. Koska kello oli vasta melko vähän, olettaisin että veneilijät olivat yöpyneet paateissaan, eivätkä aamutuimaan seilanneet saarelle. Vepsän palvelut sulkeutuivat tämän kauden osalta viime viikonloppuna, mutta se ei näyttänyt veneilijöitä haittaavan. 

Syysruskan merkkejäkin oli jo puissa. Tilastollisesti paras ruska-aika Turun seudulla on 12. päivä lokakuuta. Saapa nähdä miten tänä syksynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti