perjantai 17. helmikuuta 2017

Raumakari helmikuisena sunnuntaina

Raumakari on Naantalissa Ukko-Pekan- ja Naantalinsalmen siltojen alla sijaiseva saari. Harvemmin kai tulee ajateltua, että sielläkin voi poiketa vaikka kävelylenkin yhteydessä. Homma ei vaadi kuin pujahtamista sillankaiteessa olevasta aukosta kalliolle.


Ukko-Pekan silta valmistui vuonna 1934. Se yhdisti Luonnonmaan saaren mantereeseen. Raumankarille rakennettiin pyöreä puurakenteinen Kahvila Siltapaviljonki, joka purettiin Naantalinsalmen sillan tieltä 1980-luvulla.
Kävin Raumakarissa ensimmäisen kerran kesällä 2015. Turkulainen luonto- ja historian harrastaja Harri Nato Leino oli poikennut saaressa ja kehui kovasti näkemäänsä.

Leino oli mukana helmikuisena sunnuntainakin, jolloin extempore-kohteenamme oli Naantali. Turusta lähtiessä päivä ei olut vielä edes kunnolla valjennut, mutta matkalla muumikaupunkiin alkoi aurinko paistella. Valokuvausilma oli liki täydellinen.

Valtavan jäämuodostelman edustalla hyppeli koskikara. Ikävämpi kohtalo näytti olleen sorsalla, jonka joku eläin oli syönyt lähes tunnistamattomaksi.


Vajaa kaksi vuotta sitten en löytänyt Raumankarista Ystävyyden kiveä. Kahleen päässä oleva lohkare on tarkoitettu Naantalissa ennen vanhaan taistelleille nuorisojengeille, jotka hakkasivat toisiaan verissäpäin. Kiveä saisi nostella voimiensa tunnossa ja purkaa aggressioita.1 kommentti:

  1. Milenkiintoista! varsinkin tuo ystävyyden kivi!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista