maanantai 12. joulukuuta 2016

Katariinanlaaksossa 11. joulukuuta

Turussa sijaitseva luonnonsuojelualue Katariinanlaakso on suosittu ulkoilupaikka. Itse kiertelen alueella muutaman kerran vuodessa, vaikka noissa komeissa maisemissa voisi rampata huomattavasti useamminkin.

Sunnuntaina 10. joulukuuta Turussa oli yksitoista astetta pakkasta. Höyryävän, makoisan meksikonpata-aterian jälkeen ajattelin heittäytyä pitkäkseni sohvalle ja katsella digiboksilta Fox-kanavalta tullutta mainiota The Walking Deadia.

Kuinka ollakaan, pilkotti aurinko verhojen raosta niin innokkasti, että oli suorastaan pakko heittää roitit päälle ja lähteä ulkoilemaan. Muuten huono omatunto olisi soimannut moisen kelin hukkaamisesta.

Paikaksi valikoitui vauhdissa Katariinanlaakso. Kaasupoljinta kiihkeästi pumpaten ja Backyard Babiesin Total 13 -cd-levy pauhaten ajelin kohteeseen. Oli toimittava nopeasti, mikäli halusi aurinkoisia talvikuvia. Tähän aikaan vuodesta valo on niin kortilla, että nytkin oli tuurista kiinni miten kävisi.

Katariinanlaakso näytti pirun komealta eritoten Pitkänsalmen puolelta. Meri oli jäätynyt. Pari oravaa pomppi ja kiipeili lähistöllä, mutten saanut niitä kuvattua. Yleensä luontopolun varrella olevalla vanhaa uhrikiveä muistuttavalla möhkäleellä tapaa paljonkin kurreja. Nyt niillä oli varmaan jotain muuta tekemistä.


2 kommenttia: