tiistai 8. syyskuuta 2015

Viron matka osa 8 - Kalanan rannassa

Hiidenmaan Kalanan rantaa suositeltiin eräässä matkailulehti Mondon artikkelissa. Se oli jutun mukaan Viron saarten paras vesiurheiluranta.

Kalana oli vain muutaman kilometrin päässä mökistämme, mutta löytyi aivan sattumalta. Parin vuoden takaisella reissullakaan paikkaa ei huomattu.

Kalana saattaa hyvin ollakin Mondon kehuma hieno vesiurheilupaikka. Meidän Kalana-visiitillä ei vaan liikkeellä ollut ainuttakaan surffaria tai vesiskootteriajelijaa, ei edes yhtään uimaria. Ilma olisi ollut mitä parhain moisten aktiviteettien harrastamiseen.
Alueella on mökki- ja lomakylä Kalana Puhkeküla, jossa näytti olevan tarjolla paljon pikkuisia ja hiukan isompiakin mökkejä. Mikäli paikka olisi ollut tiedossa viime keväänä reissua buukatessa, olisi lomakylä varmasti ollut yksi vaihtoehto. Alue näytti oikein viihtyisältä ja eloisalta.

Kalanan rannasta löytyi vanha kalastuspaatti, johon pääsi jopa sisälle. Valtava laituri lienee ollut joko kalastusaluksille varten tai sitten sotalaivoille, koska niitä Viron vesillä neuvostoaikana riitti. Nyt se oli täysin kulahtanut ja kyltti kertoikin laiturilla kävelyn olevan omalla vastuulla.

Rannassa oli komea ravintola, joka vaikutti oleva varsin suosittukin. Mainosten mukaan kuppilassa oli elävän musiikin tarjotaa ja tansseja pitkin kesää.Ravintolan parkkipaikalle kurvasi vanha kunnon kauppa-auto. En ollut nähnyt sellaista aikoihin. Olikin suorastaan pakko mennä ostoksille.

Kauppa-auto tuntui olevan kovin odotettu ilmestys, koska se tyhjeni nopeasti esimerkiksi virvoitusjuomista. Niinpä jouduin tyytymään viiteen pullon hyvää ja makoisaa Laua viin -vodkaa. Sitä myytiin hintaan kuusi euroa per puolen litran pullo. Vastaava pottu maksaa Alkossa noin 15 euroa.


Jos Hiidenmaalle vielä joku kesä matkustan, on Kalana varmasti potentiaalinen majoitusvaihtoehto. Jälkikäteen vähän harmittaa, ettei tällä kertaa mökkeilty juuri siellä.
1 kommentti:

  1. Tää oli hieno paikka ! Ranta j.n.e....Niin ja mökkejä sai vuokrata ! Tarvii pistää muistiin jos Hiidenmaalle joskus mennäääm !

    VastaaPoista