sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Viron matka osa 6 - Surf Paradiis

Hiidenmaalla Ristnan majakan lähellä sijaitseva Surf Paradiis löytyi kesän 2013 reissullamme.

Ristnassa tuli vastaan vaatimaton kyltti, jossa luki mustalla tussilla "Surf Paradiis". Tie perille oli kuoppainen kinttupolku, jossa auto joutui koville. Parannusta siihen ei ollut kahdessa vuodessa saatu, mutta nyt sentään majakalle johtavan tienposkessa oli paikan mainos.


Alue ei ollut muuten juuri muuttunut, mutta uusi baarirakennus oli kyhätty rannalle. Porin Yyteriä muistuttava alue ja vähän sekavahkot rakennelmat antavat paikasta varsin hippimäisen vaikutelman. Kovin huoletonta meno tuntui muutenkin olevan, ainakin tällaiselle turhiin säädöksiin tuttuneelle suomalaiselle.
Surf Paradiisiin ovat tervetulleita muutkin kuin surffarit ja vesipedot, joten meitäkään ei katsottu paheksuen. Ei etenkään, kun lompakot kevenivät aikalailla baarin tarjonnasta nauttiessa. Hintataso oli korkeampi kuin äkkiä luulisi, mutta suomalaisittain kumminkin varsin kohtuullinen.

Baarissa ei ollut minkäänsortin aitausta- tai anniskelukarsinaa, joten pääsimme vapaasti kävelemään pullo kädessä minne vaan. Suomessa olisimme joutuneet istumaan lähes tappituntumalla muutaman neliön aitauksessa, jossa todennäköisesti olisi ollut vielä merinäköalan estävä seinä.

Paikan erikoisuus, maisemat ja nätit kaljanmyyjät saivat aikaan sen, että seurueemme jäi pitkäksi aikaa istuskelemaan rannalle Corona-pullojen kera.

Pienoisena haittapuolena näkisin valtavat sarvijaakot, jotka olivat kiinnostuneita eritoten meikäläisestä. Vaikka niitä hautasi jalalla hiekkaan, tapahtui ylösnousemus hyvin pian. Elukat olivat noin tupakka-askin mittaisia. Niitä ei esiinny Itämeren täällä puolen tai en ole ainakaan missään vielä nähnyt.
Surf Paradiisin läheltä löytyy kivikkoinen niemenkärki, joka mutkittelee pitkälle merelle. Matka näytti lyhyeltä, mutta loppujen lopuksi sinne talsi melko kauan auringon laskiessa hiljalleen mailleen. Matkajuomatkin sai baarista mukaan. Helvetin hieno fiilis.
Hiidenmaalaiset merimetsot ovat selvästi suomalaisserkkujaan rohkeampia. Aika lähelle niitä pääsi, ennen kuin lähtivät lentoon. En tiedä suhtaudutaanko merimetsoihin tuollapäin yhtä vihamielisesti kuin Suomessa.Jos Hiidenmaalla matkailee, kannattaa poiketa Surf Paradiisissa. On se sen verran erikoinen paikka. Tarjolla on myös majoitusta ja ruokaa.


1 kommentti:

  1. Heino ja kiva paikka oli ! Kannattaa mennä tonne uudestaankin !

    VastaaPoista