keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Kasvitieteellisessä 26. syyskuuta

Viime viikon torstaina pyörähdin jälleen Turun Ruissalossa sijaitsevassa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa

Tämä saattoi hyvin olla kuluvan vuoden viimeisiä kertoja noilla nurkilla. Syksy painaa päälle, eikä usein kuvaamiani sammakoita ja käärmeitä taida enää näkyä. 

Nähtäväksi jää millainen ruska mahtaa tänä syksynä tulla. Turun seudulla se on tilastojen mukaan parhaimmillaan lokakuun kahdestoista päivä. Ainakaan vielä ei ole juuri mitään ruskan merkkejä havaittavissa. 





Kasvitieteellisen puutarhan entinen ylipuutarhuri Arno Kasvi tepasteli hänkin alueella. Tervehdin vaistomaisesti tuttua hahmoa kuten aikoinaan Timo T.A. Mikkostakin, vaikka en häntäkään tuntenut. Kasvi jutteli niitä näitä, kertoen muun muassa, että kyseinen lampi oli aikoinaan hänen uimapaikkansa. Nyt tuskin ketään saisi vapaaehtoisesti lätäkköön kahlaamaan. 

Lummelammikon reunalla oli kaksi miestä vahtaamassa sudenkorentoja. Toisella oli kuulemma viiden tonnin kameravehkeet. Hän kehua retosteli, että tällä pelillä saa neljäkymmentä kuvaa sekunnissa. Onnea vaan ja hyviä otoksia, ei kai siinä muuta. 

Kesällä iloisesti piipittäneet ja lumpeenlehtien päällä hyppineet liejukanan poikaset olivat kasvaneet niin paljon, että pian onkin jo muuttomatkan aika käsillä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti