tiistai 30. huhtikuuta 2024

Saaronniemen joutsensydän

Valokuvauksen saralla sunnuntaina 28. huhtikuuta 2024 koitti pitkään odottamani päivä. Onnistuin Turun Ruissalon Saaronniemessä tallentamaan hetken, jossa joutsenten kaulat muodostavat sydämen. 

Joskus näkee luontokuvaajien nappaamia otoksia vastaavista tilanteista. Vuosikaudet samaa havitelleena en ole siinä onnistunut, mutta nyt tärppäsi. 

Kyseinen kyhmyjoutsenpari uiskenteli Saaronniemen hoitamattoman hiekkarannan läheisyydessä. Samassa paikassa näkee usein joutsenia. Ilmeisesti lahden pohjukassa on niin matalaa, että linnut saavat kurkotettua pohjasta syötävää. Tämäkin pariskunta tunki aikansa kaulaansa veteen, kunnes intoutuivat rakkaudenosoituksiin. 




Samalla hiekkarannalla saattaa tavata aurinkoa ottavan miehen, jolta ei juttutulva helposti lopu. Kaveri muistuttaa ulkoisesti huomattavan paljon Suomen puolustusvoimien uutta komentajaa Janne Jaakkolaa. 

Auringonpalvoja on jutellessamme luetellut ohilipuvien laivojen aikataulut ja sota-alusten nimet kuin apteekin hyllyltä. Olen siitä saanut käsityksen, että hän on varmaan merivoimien upseeri. Jaakkolan ollessa ehdolla nykyiseen pestiinsä, näin lehdissä hänen kuviaan. Pohdin pitkään voiko kyseessä olla sama mies, mutta ei sentään. 

Sunnuntaisella Ruissalon reissulla osuivat omalle kohdalleni kevään ensimmäiset sinivuokot. Niitä oli Facebook-kuvien perusteella jo ennen viime viikon takatalvea, mutta nyt kukat puskevat vauhdilla maan uumenista. 

Ruissalon linnuista mainittakoon myös haahkat, joita oli valtavasti liikkeellä. Uroshaahka eli kalkas on komea lintu, joka poikkeaa väritykseltään tavalliselta näyttävästä sorsalinnusta. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti