sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Pikku-Pukin promenadilla 12. maaliskuuta

Viime tiistaina töihin lähtiessäni nappasin kameran mukaan. Tarkoituksena käväistä jossain luontokohteessa päivän aherruksen päätteeksi. Littoisenjärvi oli mietintälistalla, mutta lopulta paikaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Turun Ruissalo

Kevätaurinko paistoi iltapäivällä täydeltä terältä. Ajelin Kuuvaan katsomassa ovatko käärmeet jo heränneet talvihorroksestaan. Parkkipaikan lähellä on matelijoiden talvipesä, jonka partaalle saapastelin suurin toivein. 

Yhtään luikeroa en aluetta kierrellessäni nähnyt. Menneinä vuosina sieltä on saattanut bongata auringossa lämmitteleviä kyitä. Todennäköisesti olin liian aikaisin liikkeellä - parin viikon kuluttua pääsiäisenä tilanne saattaa olla toinen. 

Linkissä kuvia keväältä 2022, jolloin tärppäsi https://kaislatuuli.blogspot.com/2022/04/paasiaisluontoa-kuuvassa.html
Jotta Ruissalo ei olisi ollut hukkareissu, päätin kävellä Pikku-Pukin rantapromenadin päästä päähän. Se on komeiden pitsihuviloiden reunustama reitti, joka alkaa Ruissalon Kansanpuistosta

Onnistuin missaamaan Turun satamaan menossa olleen Baltic Princess-aluksen muutamalla minuutilla. Laivan ahteria ei paljon viitsinyt kuvata. Muuta liikennettä jäisellä merellä ei ollutkaan. 

Alempana kuvajonossa näkyvää keltaista merimerkkiä ihmetteli alan asiantuntijakin, joka Facebookin Ruissalon ystävät-ryhmässä sitä kommentoi. Hänen jos jonkun pitäisi kepin merkitys tietää. Yleensä sama kaveri selvittää välittömästi joka ikisen mereen ja vesiliikenteeseen liittyvän asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti