maanantai 11. lokakuuta 2021

Sweden Rockissa vuonna 2006

Muistelin taannoin ranskalaisen vodkan voimalla vuoden 2006 Sweden Rock Festivalia

Sweden Rock Festival on Etelä-Ruotsissa Sölvesborgissa järjestettävä musiikkifestivaali, joka on keskittynyt lähinnä 1970- ja 1980-luvuilla suurimmat tähtihetkensä saavuttaneisiin esiintyjiin. 

Osallistuin Sweden Rockeihin helsikiläisen Elmu ry:n järjestämillä bussimatkoilla vuosina 2002-2008. Majapaikkana oli entinen mielisairaala Mjällbyhus keskellä maaseutua, noin 20 kilometrin päässä festivaalialueesta. 

Homma oli hauskaa alkuvuosina, mutta kaksi viimeistä reissua rupesi tekemään turhan tiukkaa univajeineen, eikä vajaan viikon kestävä tarpominen ollutkaan enää kovin nautinnollista.  

Tutustuin moneen huipputyyppiin näillä reissulla. Bussissa ja ruotsinlaivalla oli yleensä hyvä meininki, puhumattakaan lukemattomista keikoista mitä vuosien varrella näin. 

Vuoden 2006 juhla on jäänyt fiilikseltään, matkaseuraltaan ja esiintyjiltään parhaaksi. Viidellä eri lavalla luukutti kolmen päivän aikana ylimässä kuvassa Ruotsin lipun vieressä soittanut Ted Nugent, Whitesnake, Deep Purple, Journey, Venom, Doro, Michael Schenker Group, Crucified Barbara, George Thorogood, WASP, Alice Cooper, Gamma Ray, Krokus, Molly Hatchet ja moni muu. 

Menomatkalla pysähdyimme Kalmarissa ja kävimme Öölannin saarella, jonne pääsee ylittämällä kuusi kilometriä pitkää silta. Hieno bonus muutenkin onnistuneelle matkalle. 

Festivaali paisui muistaakseni 2007 neljäpäiväiseksi ja lippukiintiöksi nostettiin 33 000. Silloin alkoi olla turhan paljon tungosta keskellä päivääkin, puhumattakaan öisistä paluukyydeistä majapaikkaan. 

Olen useammankin kerran miettinyt pitäisikö Sweden Rockiin vielä joskus lähteä. Ainakaan vielä se ei ole toteutunut ja voi olla ettei enää koskaan toteudukaan. Kaikenlaista muuta matkailua on tullut senkin edestä harrastettua kuluneen kolmentoista vuoden aikana. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti