lauantai 24. huhtikuuta 2021

Huhtikuinen Vepsä

Lauantaina 17. huhtikuuta tarjoutui mahdollisuus päästä venereissulle Vepsään. Palveluja Turun kaupungin suosituimmassa ulkoilusaaressa ei vielä tähän aikaan vuodesta ole, vaan saari aukeaa vesibussiliikenteelle toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Olimme liikkeellä kaverin veneellä Ruissalon Saaronniemestä käsin. Viiden ja puolen kilometrin matka taittui hänen paatillaan noin kymmenessä minuutissa. Tähän aikaan vuodesta se on vähän kylmää kyytiä, eikä vesiroiskeiltakaan täysin välty, vaikka silmämääräisesti meri olisikin rauhallinen. 

Olin ylimitoittanut vaatetukseni, mutta parempi niin päin kuin paleminen. Tosin sitä vaaraa ei liioin ollut, vaikka mennessä olisi vähän reilumminkin pärskynyt vettä päälle. Lämpötila oli meinaan hyvin kesäinen - mittarista riippun 17-18 astetta. Saaressa oli mittavat kaivuuhommat meneillään. Kuulemma rakenteilla on paineviemäri. Vesivessat on olleet jo vuosia olemassa, mutta nyt kai rakennetaan järeämpiä systeemejä. Juhannuskokkopaikka oli täysin myllätty. Edellisen kerran olin Vepsässä oli elokuun viimeisenä viikonloppuna 2020, jolloin siellä vietettiin Muinaistulien yötä. Viime kesänä kävin saaressa 16 kertaa ja mökkeilin viikon verran heinäkuun puolivälissä. 

Kiertelin ympäri 17 hehtaarin saarta ja lopuksi kaivoin repusta esille Kabanossi-paketin, jonka sisällön huuhdoin alas saksalaisella oluella. Hieno päivä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti