torstai 25. helmikuuta 2021

Pilkillä Hirvensalossa

Viime lauantai kului rattoisasti Turun Hirvensalossa, jossa sijaitsee ammattiyhdistykseni kesäkoti Mäntyniemi. Homman nimi oli pilkkiminen. 

Wikipedia määrittelee pilkkimisen seuraavasti. "Pilkkiminen on kalastusmuoto, jossa kaloja ongitaan talvella järven tai meren jäähän kairalla poratun reiän kautta. Pilkkiä voi myös kesällä, esimerkiksi veneestä tai laiturilta". 

Paikalla oli muutamia entisiä ja nykyisiä postilaisia, eikä juuri ja juuri plussan puolella olleessa säässä tullut erityisemmin kylmä. Tuuli ei sopinut rantaan.

Tyydyin olemaan huolto- ja kannustusjoukoissa, koska omia kalastusvehkeitä ei sattunut mukaan. Jään kestävyydestä ei ollut epäilystä - kairaamisen perusteella sitä oli rannan tuntumassa jopa 30-40 senttiä. 

Ahdin antimet eivät olleet kovin suotuisat. Tuntikausien yrittämisen jälkeen oli aika kerätä kamppeet jäältä ja siirtyä virvokkeiden pariin. 

Vaikka ulkona ei päässyt vilu pahemmin tulemaan, oli melkoista luksusta siirtyä sisätiloihin, jossa takkatuli loimusi. Perniön paistinmakkarapaketti ei ollut kuin näyttää. 

Mäntyniemessä olisi viihtynyt pari tuntia kauemminkin. Ehkä kevään mittaan palataan asiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti