torstai 17. toukokuuta 2018

Saaronniemen hellesunnuntai 13. toukokuuta

Viime sunnuntaina vietettiin äitienpäivää aurinkoisissa merkeissä. Kotikonnuiltani Kustavista palattuani suuntasin helteiseen Turun Ruissaloon.

En muista aiemmin nähneeni Saaronniemen parkkipaikkaa niin täynnä. Kaaroja oli jätetty tienposkeenkin peräkanaa.

Suurin osa nurmikoilla istuskelleista ihmisistä vaikutti olevan kotoisin jostain päin Lähi-itää. Olen joskus aiemminkin ihmetellyt miten he saavat grilleistään tulemaan niin valtavan savupilven, liekö lihojen päällä jotain käryävää öljyä tai muuta tököttiä. Täytyy varmaan joku kerta vilkaista lähempää.

Merivesi on ilmeisesti lämmennyt jo sen verran, että muitakin kuin Saaronniemessä viihtyviä talviuimareita oli pulikoimassa hiekkarannan tuntumassa.

Kävelin perinteiseen tapaani Kolkannokkaan, jossa vastaan tuli muutama tuttukin. Rannan tuntumassa uiskennelleet kyhmyjoutsenet olivat valokuvaajalle taas kuin tarjottimella. Ne eivät olleet moksiskaan ihmisistä, joista moni tunki aivan lintujen viereen kameroineen ja kännyköineen.Yritin jälleen bongata käärmeitä. Kolkannokassa niitä on yllättävän paljon siihen nähden, että paikka on Turun suosituimpia ulkoilualueita. Yksinäinen rantakäärme oli päivää paistattelemassa pengersillan reunalla, mutta siitäkään ei näkynyt kuin osa.

Kaksi vuotta sitten tulikin mainio käärmekuvasarja Kolkannokan rannassa. http://kaislatuuli.blogspot.fi/2016/05/lounaaksi-kebabia-jalkiruoaksi.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti