sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kolkannokan kyhmyjousenet 7. toukokuuta

Maanantaina 7. toukokuuta oli töiden jälkeen hyvää aikaa käydä Turun Ruissalossa. Ilma oli erittäin kaunis ja suorastaan kesäinen, eikä moista tilaisuutta kannattanut hukata esimerkiksi Salattujen elämien vahtaamiseen kotisohvalla.

Saaren kärjessä Saaronniemessä ja Kolkannokassa tapaa usein kyhmyjoutsenia. Näin pääsi käymään tälläkin kertaa. Innokkaita valokuvaajiakin oli paikalla aiempaa enemmän, joukossa monia alta parikymppisiä nuorukaisia kamerat tanassa. Mikäpä siinä kuvatessa, kun kohteet eivät ole moksiskaan, vaikka zoomailisit niitä muutaman metrin päästä.

Seurailin aikani uhmakasta joutsenta, joka höynenet pystyssä kyöräsi lajikumppaneitaan kauemmas joko uiden tai sitten kohti lentäen. Mikä mahtoi kaveria mättää, enpä osaa näin maallikkona kertoa. Joku asiaan perehtynyt lintubongari osaisi varmasti selittää tällaisen käyttätymisen. Liekö jostain reviivikiistoista kyse, olikohan joutsen menettänyt puolisonsa tai jotain sellaista?


Käärmeitä en yrityksistäni huolimatta löytänyt. Näin autinkoisena päivänä niitä luulisi olleen kivillä lämmittelemässä.

Myöskään ainuttakaan setämiestä ei tullut vastaan Kolkannokan epävirallisella nudistirannalla. On meinaan yhä tuoressa muistissa kun kaverilleni Simolle iski paniikki huomattuaan seitsemänkymppisen äijän seisoskelevan kaislikossa Aatamin asussaan. "Pistetääs kuule nyt vähän lisää vauhtia", hän sanoi ja pinkoi karkuun. Kieltämättä tuollainen on outo näky, mutta suotakoon heillekin oikeus toteuttaa viettejään.


Kyhmyjoutsenia tosiaan alueella riitti. Laskujeni mukaan Saaronniemen ja Kolkannokan välissä uiskenteli ainakin viisitoista yksilöä.


1 kommentti:

  1. Mahtavia joutsenkuvia, kiitos!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista