keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Tapion alttari

Turun Länsikeskuksen takana, Mälikkälän metsässä on merkillinen, ilmeisesti jääkauden muovaama kivimuodostelma. Tiedä sitten kuka sen ristinyt Tapion alttariksi, mutta ainakin sillä nimellä sitä kutsuu Suomen tämän hetken ehkä aktiivisin ja tunnetuin luolaharrastaja Tuomo Kesäläinen.


Juuri Kesäläisen jutun perusteella kiinnostuin kohteesta. Turun ja Raision rajamaille kysyin mukaan arkeologi Timo Sepänmaata, joka olikin oitis valmis lähtemään katsomaan moista kummajaista.

Auton sai kätevästi pysäköityä Mälikkälän perille, josta metsään lähtevä kuntopolku menee melkein suoraan kohteeseen. Matkaa on muutama sataa metriä.

Kuntopolku toimittaa lumitalvina hiihtoladun virkaa. Vasemmalla näkyi ja myös kuului vilkas Satakunnantie. Kiersimme polkua kauemmas mäen alapuolelle, mutta suoraankin olisi päässyt. Jyrkänteen laelta kohde olikin varsin helppo havaita.En muista aikaisemmin tämänkaltaista kivimuodostelmaa nähneeni. Isoa siirtolohkaretta kannattelee kolme pienempää murikkaa. Alle mahtuisi standardikokoinen mies vaikka vetelemään nokosia.

Tapion alttaria ei voi ohittaa pelkällä olankohoatuksella. Yksi erikoisimmista luonnonihmeistä mitä olen pitkään aikaan nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti