lauantai 4. kesäkuuta 2016

Vepsä Open Air 2016

Lauantaina 28. toukokuuta suuntana oli Turun kaupungin ulkoilusaari Vepsä. Airiston merialueella Rymättylän ja Satavan välissä sijaitsevalle 17 hehtaarin saarelle on kaupungin keskustasta matkaa 16 kilometriä. Aurajoesta kesäkuukausina kolmesti päivässä lähtevä yhteysalus kuljettaa perille noin tunnissa.

Vepsä Open Air on allekirjoittaneen kehittämä vapaamuotoinen kokoontuminen, johon olen vuodesta 2011 yrittänyt kutsua mukavan porukan viettämään alkukesäistä päivää. Välillä menossa mukana on ollut vuokramökki tai kaksi, mutta tällä kertaa pärjättiin ilmankin.

Rosita -varustamon alus liikennöi Vepsään periaatteessa ensimmäistä päivää, sillä perjantaina 27. toukokuuta sinne tehtiin vain yksi lähtö. Normaalisti käytössä oleva noin 200-paikkainen Lily-laiva oli kuulemma Lions Clubille vuokrattu, joten seilasimme saarelle Rosita-kaljaasilla.

Matka sujui muuten vallan mainiosti, mutta saamieni tietojen mukaan ruorissa oli uusi kippari, jolta rantautuminen Vepsän laituriin tahtonut heti oikein onnistua. Toisella yrittämällä päästiin onneksi kuivana maihin.


Keli suosi Vepsän retkeilijöitä. Saaren ehkä parhaimmalle paikalle 2010 pystytetty grillikatos ja viime kesänä viereen tuotu pöytä olivat ahkerassa käytössä. Maisemia tiiraillessa ja makkaraa mutustaessa kirjaimellisesti syö myös silmillään.

Ostin tällä kesän ensimmäisellä reissullani kausikortin Vepsään. Sillä pääsee rajattomasti risteilemään Turusta saareen ja takaisin. Tarkoituksena olisi vielä monta kertaa ehtiä käymään ennen kauden päättäjäisiä, jotka tietääkseni ovat Muinaistulien yönä 27. elokuuta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti