maanantai 21. syyskuuta 2015

Varietee83 -fotosessiot

"Idea on seuraava. Turkulaiset punkkarit soittavat Yön Varietee -lp:n kokonaan, näillä näkymin biisit esitetään järjestyksessä kuten ne ovat levylläkin. Tämä tehdään tosissaan, originaaleja biisejä kunnioittaen. Koskettimia tässä kokoonpanossa ei ole, mutta kaksi kitaraa ja kolme laulua toimii hyvin punk-otteella. Oikeasti tämä tehdään tosissaan, mistään raiskauksesta ei ole kyse. Keikkoja on tarkoitus tehdä muutamia." Näin kirjoittaa Varietee83:n luoja, Hätäapu Recordsin Petri Vallin.

Vallin kyseli pari viikkoa sitten olisinko kiinnostunut kuvaamaan bändiä. No, mikä ettei. Ideoin miljööksi Kakolanmäen, entisen vankila-alueen Turussa. Karu porukka sopi mielestäni hyvin sinne.


Kuvaussessiossa ei turhia ihmetelty. Koska alue oli allekirjoittaneelle tuttu, mietin etukäteen paikat suurinpiirtein valmiiksi.

Muutamaa päivää myöhemmin julkaisin Facebookissa kymmenkunta kuvaa sessiosta. "Todella kliseistä ottaa kuvia tiilimuurin edessä", kommentoi eräs turkulaismies. Niin varmaan onkin, mutta tähän tarkoitukseen se ainakin sopi. Ja jollei vankilamiljöössä käytetä muuria, sitten lienee turha mennä sinne kuvaamaan.


Varietee83:ssa vaikuttavat laulaja Jarza, basisti Teemu, kitaristit Vesku ja Tipnu sekä rumpali Jiri. Kaverit ovat soittaneet 80-luvulta alkaen monissa turkulaisissa ja salolaisissa yhtyeissä kuten Turun tauti, God's Lonely Men, Identiteettikriisi ja Mondo Bizarro. Myös homman luoja Vallin on ollut musiikkikuvioissa 80-luvulta lähtien.

Kuuntelin Soundcloudista yhtyeen treeninauhoitusta. Kappaleet kulkivat tosiaan punkimmin kuin Yön debyyttilevyllä, mutta Vallinin sanoin "originaaleja kunnioittaen". Varietee onkin pirun hyvä levy, eikä sitä ja nykyistä Yötä musiikillisesti juuri mikään enää yhdistä.

Varietee83 on keikalla Turun TVO:lla 17. lokakuuta.
1 kommentti: