maanantai 5. elokuuta 2013

Korroosio Down By The Laiturissa 25.7.2013

Raisiolainen punklegenda Korroosio on lähivuosina keikkaillut silloin tällöin. Down By The Laiturissa yhtye nousi lavalla torstaina 25. heinäkuuta.


Konserttia buffattiin isolla jutulla Iltalehdessä, taisipa muuallakin näkyä juttuja. Bändin tunnetuimmalla hahmolla, Joel Hallikaisella, oli joka jutussa päärooli. Aikoinaan mies oli orkesterissa pelkkä rivijäsen ja sitä hän on nykyäänkin, mutta median temputhan tiedetään.

Lehtijutuista huolimatta paikalla oli arvioni mukaan vain noin parisataa asiasta kiinnostunutta. Jo kello 15:20 alkanut soitto ei houkutellut suuria ihmismassoja, mutta ne jotka olivat paikalle saapuneet, saivat varmasti rahoilleen vastinetta.

Vastoin yleistä luuloa, ei Hallikainen ole koskaan ollut Korroosion laulaja. Tonttia hoitaa Jarmo Hauhtonen, jonka Turun murteella väännetyt iloiset välispiikit eivät oikein purreet ainakaan minuun.Hauhtonen kiitteli yleisöä joka välissä Leningrad Cowboysilta tutun "thank you very meni" -fraasin kanssa. Jotain muutakin olisi varmaan voinut keksiä. Liekö sitten ihan spontaanisti tullut, mutta ainakin allekirjoittanutta alkoi jo haukotuttamaan. Muutenkaan viisikymppisten miesten sisäpiirivitsit eivät oikein auenneet, vaikka välillä hauskoilta kuulostivatkin.

Korroosion kokoonpano on käsittämättömän iso. Mukana on tietääkseni kaikki muusikot, jotka ovat vuosien varrella yhtyeessä soittaneet. Äijiä on peräti yhdeksän; kolme kitaristia (joista yksi on Hallikainen), kaksi basistia, kaksi rumpalia, laulaja ja kosketinsoittaja.

Toisen rumpalin, Markku Mäikkä Tuomen, Korroosio-oloajasta en ole kuullut ennen vuotta 2010, mutta ilmeisesti hänkin on jossain välissä yhtyeessä vaikuttanut.

Tällainen kokoonpano on varsin merkillinen, enpä muista toiseen vastaavaan koskaan törmänneeni. Lavalla ei varsinaisesti ollut ruuhkaa, mutta aikamoinen törmäämisvaara piilee, kun muutama vähintään 130 kiloinen ukko heiluu ympäriinsä.
Kolme vuotta sitten Korroosion keikka vastaavassa tapahtumassa oli todella viihdyttävä. Taisipa peräti olla juhlien parasta antia. Nyt en päässyt vastaavaan fiilikseen sitten millään, vaikka orkesteri varmasti parhaansa antoikin.

Settiin sisältyivät yhtyeen tunnetuimmat kappaleet kuten Se et ole sinä, TV:n uhri ja Hei hei hei. Joel Hallikaisen Kuurankukasta väännetty punk-versio kuultiin jo kolme vuotta sitten, vaikka tätä keikkaa edeltäneiden lehtijuttujen perusteella saikin käsityksen, että se on vasta nyt moiseksi ralliksi sovitettu.


Tulevana lauantaina olisi suunnitelmissa käydä katsomassa Korroosio uudemman kerran. Tällä erää bändi esiintyy kotikaupunginsa Raision torilla klo 13. Esiintymisajat sen kun aikaistuvat, mutta nyt se taitaa sopia paremmin minunkin suunnitelmiini.

Koska Youtubesta ei näemmä löydy uudempaa Korroosio -materiaalia, linkitän videon kolmen vuoden takaiselta keikalta.


1 kommentti:

  1. Se media... "Tältä näyttää Joel Hallikainen nyt!" Ei sille voi mitään, vaikka kukaan ei Jokkea tuntenutkaan ennen kuin joskus 90-luvun puolivälissä. Lavalla ehkä päällimmäinen ajatus oli selvitä jotenkin hengissä urakasta, oli meinaan ihan s**tanan kuuma, ja hiki valui pitkin poskia jo ensimmäisten biisien aikana.

    VastaaPoista