sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kuhankuonon talvea

"Kuhankuonon reitistön polut kulkevat Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä siihen kuuluvaan Pukkipalon aarnimetsään." (kuhankuono.fi)Kahtena edeltävänä talvena olemme osapuilleen samalla porukalla kahlanneet lumipyryssä ympäri alueen metsiä. Jopa -20 asteen pakkasessakin teimme kerran pitkähkön lenkin. Kyllä talvinen metsäkin voi olla kaunis.

Tämänkertainen Kuhankuonon visiitti rajoittui tarpomiseen parkkipaikalta grillikatokseen. Homma sai jäädä pelkästään nälän tyydyttämiseen makkaran grillauksen merkeissä.

Yleensä Kuhankuonon parkkipaikka on täynnä autoja. Tällä kertaa siinä ei ollut kuin yksi henkilöauto. Aprikoimme syytä moiseen, sillä parin asteen pakkanen olisi melko optimaalinen keli liikkua ulkona talvella. Koska luntakaan ei ole kuin murto-osa kahden edellisen vuoden saldosta ja liikkuminen siksi paljon vaivattomampaa, oli vain kummasteltava missä kaikki ihmiset luuhasivat? Mahtoiko presidentinvaalit viedä kaikki potentiaaliset metsän ystävät äänestysuurnille?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuhankuono

Viime syyskuun blogistani voi vilkaista millaiselta alue näyttää syksyllä.

http://kaislatuuli.blogspot.com/2011/09/kuhankuonolla-ulkoilemassa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti