perjantai 27. syyskuuta 2024

Kasvitieteellinen puutarha 7. syyskuuta

Turun Ruissalon saarella sijaitseva Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on kuluneen kesän aikana ollut tärkeä paikka mitä allekirjoittaneen ulkoiluun ja valokuvausharrastukseen tulee. Toki olen alueella liikkunut usein aiemminkin, mutta viimeisen puolen vuoden aikana useammin kuin ennen.

Syyskuun ensimmäinen lauantai näyttäytyi huomattavasti aurinkoisempana kuin viikkoa aiemmin Vepsän saaressa, jossa sateen ja tuulen vuorotellessa odoteltiin Muinaistulien yön ilotulitusta. Nyt ilma oli kuin morsian.




Kasvitieteellisen puutarhan ulkoalueilla on muutama lampi, joissa kasvaa lumpeita. Viime vuosien aikana niissä on ollut vilkasta elämää ruokasammakoiden muodossa. Vihreät sammakot kiinnostavat kovasti ihmisiä. 

Lummelammissa uiskentelee rantakäärmeitä sammakkoaterian toivossa. Itse en ole syömistilannetta  saanut todistettua, mutta kahden eri kuvaajan otoksia olen nähnyt aivan lähiaikoinakin. 



Perimmäisen lammen rannalla syyskuun luontoa katselemassa oli myös kaksi toisilleen aiemmin tuntematonta ikämiestä. Jutuista selvisi nopeasti, että molemmilla oli luontotietoutta paljon. Kuuntelin ukkojen tarinoita korvat höröllä ja samalla opin uutta kasvitieteellisestä puutarhastakin. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti